Hopp til hovedinnhold
Blogg
Rebecca Endal - lønnskonsulent i Accountor med blå bakgrunn

Mitt liv som lønnskonsulent

Har du lurt på hvordan det er å jobbe med lønn? Beste svaret får du direkte fra de som sitter med det. I Accountor holder de til på mange av våre lokasjoner – nord som sør, øst som vest. Hun du skal få høre om i dag sitter på kontoret i Florø. Det er en regntung dag og vi sitter inne i det største møterommet. Her sitter Rebecca, hun kikker ut av vinduet og tenker.  

-Det begynner alltid å jobbe i toppen når jeg blir stilt sånne spørsmål. Hvor gammel var jeg igjen? Ler Rebecca. Rebecca er 34 år, har 2 barn og samboer, og har jobbet i Accountor siden 2019.  

Hvordan havnet du på lønnshyllen egentlig? 

Det var egentlig ganske tilfeldig. Jeg gikk yrkesfagslinjen Salg- og service på videregående, og vi skulle ha praksisuke, for å prøve ut noe vi hadde lyst til å gjøre i arbeidslivet. Jeg ante ikke hva jeg hadde lyst til, men skolen oppfordret oss sterkt til å finne en plass på egenhånd. Plutselig, så kom mamma og spurte om jeg ville være med henne på jobb - så det takket jeg ja til. Da ble jeg med henne på lønnskontoret på Fjord1 i en uke, og det var en veldig hektisk uke. De fikk inn 2500 timelister på papir som skulle sorteres, registreres og kontrolleres. Jeg husker så godt den følelsen akkurat da – at jeg syntes alt var kaos. Men de hadde et godt system og jeg så de hadde god kontroll og lønna gikk i boks til slutt den. Alt ble ferdig.  

Jeg fikk skryt av avdelingslederen for innsatsen min og ble tilbudt ekstrajobb etter arbeidsuken. Så da jobbet jeg alle fridager, oppsatte skoleferier i løpet av året, og til slutt skulle jeg ha sommervikariat som ble utvidet utover høsten også. De hadde behov for folk. Vikariat strakk seg først ut et halvt år, så ett år, så hadde jeg plutselig vært der i 3 år når veien gikk videre til regnskapsbransjen.  

Hva er en typisk dag på jobb? 

For meg er det viktig å ha kontroll. Det første jeg gjør er å sjekke om det er noen utestående beskjeder/mail og fristlisten min. Hvem er det som skal ha lønn denne uken, hva er det som haster, terminoppgjør, forskudd og mye mer. Det kan også komme inn forespørsler i løpet av dagen, og de håndteres forløpende. Når jeg sjekker hva som skal gjøres denne uken, ser jeg også ofte om det blir en travel eller rolig uke. Dersom den er travel kan jeg melde i fra om at dersom andre har ledig kapasitet så trenger jeg hjelp, eller motsatt – har jeg en rolig uke kan jeg bistå andre. 

Rebecca Endal - lønnskonsulent i Accountor på Vollyballbanen

Hvordan vil du beskrive og jobbe i Accountor? 

Jeg trives veldig godt i Accountor. Det er masse hyggelige folk og mye god kompetanse mellom oss. Arbeidsdagen og arbeidsoppgavene er veldig variert, som passer meg veldig godt. Jeg har ganske mange kunder, og jeg kan planlegge dagene som det passer meg og gjøremålene rundt dem.  

 

-Det er jo deilig at det ikke bare er plankekjøring kanskje? 

Ja, men har jo noen sånne oppgaver hver måned også. Men det er jo ikke så unormalt. Det er viktig å ha struktur, så igjen, fristlisten er viktig for meg for å ha kontroll på alle gjøremålene mine og ligge et steg foran. Da blir kundene fornøyde. “Kjenn din kunde” lever jeg etter på jobb.  

Andre dager kan vi få beskjed om en kollega skal på ferie og trenger bistand på kunder, eller noen blir syke – da må vi snu oss rundt og sette oss inni kunden på kort tid for å kunne levere tjenestene vi har avtale om, og til rett tid.  

 

-Hva legger du i det? Kjenn din kunde? 

Når jeg får en ny kunde, så søker jeg de alltid opp i Brønnøysundregisteret og sjekker om de har en hjemmeside. Bare for å vite litt om hvem de er, og hva de driver med. Det tror jeg er viktig når vi skal utføre en jobb for dem – det viser respekt. Det handler ikke bare om å kjøre lønn.  

Så fant jeg ut at en av kundene mine driver med dykkertjenester, og det synes jeg var veldig kult og fascinerende. Så jeg gikk litt dypere inn for å finne ut: 

  • Hvordan gjør de det? 
  • Hva slags type jobber har de? 
  • Hvordan er det å dykke? 
  • Hvordan er det å dykke på vinteren? Det må jo være kjempekaldt! 

Så finner jeg ut at de har en hjelm med slange som de har varmt vann i, så da fryser de jo ikke. Fun fact 

En annen favoritt er en kunde som har at hver gang du tar musen over bestemte området, så kommet det et tullebilde. Humor er viktig i hverdagen.  

Hvis anledningen byr seg, så kan det hende jeg prater med kunden om hva jeg har lært etter å ha sjekket ut sidene deres.  

En annen side ved kjenn din kunde er at når jeg kjenner kunden vet jeg hvordan jeg skal levere en tjeneste for at kunden blir fornøyd. Noen liker å være tidlig ute med lønn, andre er ikke like nøye på dato – så jeg tilpasser meg kundens behov. Vi har kunder som er både daglig leder, snekker og sauebonde - i en og samme mann. Det er ikke en daglig leder som bare sitter på kontor, men er ute i felten og jobber som tømrer, og i tillegg er sauebonde - og har derfor for lite timer i døgnet til å rekke alt i perioder. Da vet jeg at det er ikke han som leverer lønnsgrunnlag først og kanskje ikke til frist heller, men planlegger kabalen utifra at han leverer senere. Da gir jeg han gjerne litt ekstra tid, tilbyr meg å hjelpe med noe, og maser hvertfall ikke om uviktige ting akkurat da. Dette er ikke noe han informerer meg om, men som jeg vet fordi jeg kjenner til hva han driver med.  

Hva er det beste med å jobbe på lønn?  

Jeg liker variasjonen av enkle og mer krevende oppgaver. Men det må være tid til å sette seg inn i det for at det skal bli gjort skikkelig. Jeg har også mulighet for å ta kurs for å lære meg nye ting, de dagene det er stille.  

Hva vil du si til en som vurderer å ta steget inn i lønnsverdenen? 

 Det er en hektisk hverdag, så det kan være en fordel å være en person som liker at arbeidshverdagen er det. God kontroll er også viktig.  

Lønn er et veldig spennende fag og jeg har lært mye om begge sider – fra hvordan lønnen blir til den blir utbetalt. Så har du også dine egne erfaringer når lønnen kommer inn på konto, hvordan skatt trekkes igjennom året, hva du har tjent osv. Du ser HELE lønnsbildet, ikke bare pengene som kommer inn på kontoen.  

 

Takk for praten, Rebecca! 

Lidenskap for mennesker og tall

Er du nysgjerrig på en karriere innen lønn?

Bli en a+ kollega. Vi er en ledende aktør innen økonomi- og regnskapstjenester, og vi er alltid på utkikk etter talentfulle fagfolk som ønsker å bli en del av vårt dynamiske miljø. Accountor tar imot søknader kontinuerlig, da vi alltid søker etter talentfulle mennesker som ønsker å bidra til vår suksesshistorie.

Share