Hopp til hovedinnhold
Blogg
Peder Rundberget - Salgsrådgiver

Peders 5 råd til deg som er ny på arbeidsplassen

Plutselig kommer det inn nye i rekkene, og disse må vi introdusere på et tidspunkt. Samtidig er det viktig å gi de litt tid til å bli kjent med oss som sin nye arbeidsplass. Nå spoler vi frem i tid og sier hallo til Peder. Han er vårt nyeste tilskudd på salg og full av energi. Han har plundret en stund på hva han ønsker å formidle. Han vil gjøre det skikkelig - akkurat som han gjør i salgsprosessene sine. 

Hei Peder! Så utrolig hyggelig at du tok deg tid. Kan du ikke begynne å fortelle litt om hvem du er? 

Jeg er 29 år gammel og er oppvokst like ved holmendammen i Oslo. Jeg er åpensinnet, livlig og optimistisk som gjør at jeg er glad i å bygge relasjoner, noe som er avgjørende i min stilling i Salgsavdelingen. Jeg er ikke redd for å skille meg ut eller å si ja til å prøve en ny utfordring. 

Det er jo veldig kult. Hva er det du har utfordret deg selv på? 

Jeg har utfordret meg selv med vindsurfing, freestylekjøring på twintip, wakeboard, sjakk og golf for å gi noen eksempler. Jeg har en god dose fantasi, kreativitet og nysgjerrighet som jeg vil si er en fordel i min nye storsatsning av golf, men også i karrieren min. Ellers har jeg et godt øye til detaljer og blir fort besatt av å mestre utfordringer, så lenge utfordringen er vanskelig nok.

Det høres ut som du virkelig tar fatt på livet. Men hva med den akademiske siden av deg? Hvilken retning falt du for? 

Når det gjelder utdanning, prøvde jeg meg først et år på UiO med MIT (Matematikk og informasjonsteknologi), men jeg skjønte fort at jeg var mer interessert i å jobbe med relasjoner og business. Jeg byttet retning og fullførte Bachelor på BI i PR og Kommunikasjon med kommunikasjonsledelse, etter utdannelsen har jeg jobbet med corporate sales i foodora og CRM salgsrådgiver i SuperOffice.

Hva gjorde at du søkte deg videre til Accountor? 

Jeg likte ideèn av å jobbe i regnskapsbransjen. Jeg interesserer meg for områdene økonomi, digitalisering og business. Så når jeg fikk øynene opp for Accountor tok jeg sjansen og her sitter jeg nå. 

Abonner på vårt nyhetsbrev for mer selskapsnytt 

Det var jo et vellykket prosjekt! Hvordan har den første tiden vært for deg? 

For meg er det alltid litt spesielt å være "han nye", men jeg har blitt veldig godt tatt imot av alle sammen og til-og-med fått en hyggelig fadder til å hjelpe meg komme i gang. Det har vært ekstra stas å få reise til kontorene i Bergen, Fredrikstad og Gjøvik og gleder meg til å besøke blant annet Trondheim og Kristiansand på et senere tidspunkt. 

Det er godt å høre, Peder. Siden du enda er "han nye" og har følelsen godt plantet i kropp og sinn. Hva er dine råd til de som er eller kommer i samme situasjon som deg? 

Hvis jeg skulle gitt noen råd til nykommere, så ville jeg sagt:

  1. Gratulerer med stillingen! Ta med deg all den gode energien og ikke vær redd for å være deg selv. La andre bli godt kjent med deg og vær genuint interessert i andre, så blir dette en svært god opplevelse.
  2. Ta initiativ og spør gjerne kollegaer du møter om å ta et uformelt møte for å bli bedre kjent på tvers av organisasjonen og for å lære om hva de gjør. Det er lettere å bli godt kjent på denne måten, enn den tilfeldige small-talken i gangen.
  3. Strukturer et notatark, f.eks OneNote, for å notere ned nyttig informasjon, gjøremål, spørsmål du trenger svar på og kompetanse du trenger.
  4. Finn ut av hvordan du kan hjelpe deg selv, slik at du ikke er avhengig av hjelp til enhver situasjon. Ikke vær redd for å ta ansvar eller dele tidligere erfaringer, da dette settes pris på i selskapet!
  5. Se for deg selv hvem du vil være i selskapet om 3 år og noter konkrete mål som vil dra deg i den retningen. Tenk på hvilke holdninger den fremtidige personen av deg har, og jobb mot det. Lykke til! 

 

Tusen takk for tipsene, Peder! Vi ønsker deg masse lykke til videre. 

 

 

Share